divendres, 24 de febrer del 2012

El triangle de les Bermudes a les Garrigues es diu:

Els Garriguencs mai hem esperat res de les administracions. La dificultat econòmica mai ens ha abandonat. Adaptats a ser menys que qualsevol català ens ha fet espavilar-nos per nosaltres mateixos. Aquest tarannà és bò però amb el temps set queda una cara que Déu ni do!

Aquesta deu ser la cara dels veins de Vinaixa, respecte de la resta de la comarca i de la plana de Lleida, en el camp del transport públic. Ara farà uns 3 anys, es va implementar, primer al Segrià, i després a tota la resta de la plana de Lleida la integració tarifària, és a dir, amb les diferents targes de transport públic tu pots usar aquest a preus més econòmics, amb l’objectiu de fer més atractiu aquest mode de transport. Aquesta opció, hores d’ara, és a tota la plana de Lleida, menys a Vinaixa. Una població que té tren i busos interurbans amb freqüències del S. XIX i amb preus del S. XXII. Els  cobren 4 vegades més que la resta de les poblacions. Per exemple, anar a Vinaixa en tren, des de Lleida, val més de 4 €, en canvi, si tinguessin accés a la integració tarifària pagarien 1’08 € amb la targa anomenda T-10/30 i amb dret a transbordament amb els busos urbans de Lleida ciutat i amb el tren de La Pobla de Segur, és a dir, tindrien dret a anar des de Vinaixa fins a Tremp amb 1’08 €, per exemple !

L’ajuntament en qüestió i el Consell Comarcal no ho haurien de permetre. Sembla com si ens trobéssim davant un triangle de les Bermudes a la plana de Lleida. Estem davant un fet paranormal? Senzillament al politiquerisme comarcal i local tan se li’n dóna aquesta discriminació a tot un poble respecte de la resta de la població de la plana de Lleida.