dissabte, 10 de setembre del 2011

Diada Nacional de Catalunya

CCOO de Catalunya, des dels seus orígens, ha fet de la lluita pels drets socials i per les llibertats nacionals una reivindicació indestriable que ha estat un important factor de cohesió i un lloc de trobada per a treballadors i treballadores nascuts aquí i vinguts d’altres indrets.

CCOO de Catalunya ens reafirmem:

En la necessitat de construir col·lectivament les bases d’un nou patró de creixement socioeconòmic sostenible, basat en la qualitat i en el valor afegit dels productes i els serveis, la qualitat integral de les condicions de treball i la modernització de les nostres empreses.
En les mesures de reactivació de l'economia, urgents i adequades a les necessitats de les nostres empreses i de l’estructura productiva.
En una reestructuració del sistema financer que tingui com a objectiu central l’accés des les persones i les empreses al crèdit i que no malbarati el model català de caixes d’estalvi i la funció social de la seva obra social.
En l’enfortiment de la cobertura de la negociació col·lectiva que ha de ser un instrument eficient per contribuir a aquest canvi de model productiu.
En l’aposta estratègica per garantir el dret a l’educació, a la salut i als serveis socials públics i universals.

En un sistema fiscal fort i progressiu, al qual contribueixi més qui més té, per garantir la redistribució de la riquesa i enfortir serveis públics universals.
En la reclamació d’espais de consulta ciutadana, que preveu el nostre Estatut d’Autonomia i que regula una llei del Parlament. I reclamem al Govern que pregunti sobre els serveis públics i les modificacions legislatives que està impulsant.
 De forma reiterada, i per instàncies diverses, copsem un cop rere l’altre com els nostres drets socials i nacionals són qüestionats, amb la ferma voluntat de ser manllevats. Recordem, si no, la sentència del Tribunal Constitucional envers l’Estatut, aprovat per el poble català en el seu dia i, fa pocs dies, la sentència del TSJC sobre el model d’immersió lingüístic de Catalunya que tants bons resultats ha donat i està donant en el món de l’ensenyament.

Des de CCOO volem deixar ben clara la nostra defensa de l’Estatut aprovat pel poble de Catalunya i del model lingüístic d’immersió lingüística a l’escola.

Salut i Visca Catalunya!