diumenge, 18 de desembre del 2011

Votar amb la forquilla

La màxima expressió de democràcia, és el vot. A mà alçada, en papereta dins del sobre i la de tota la vida a través de les accions u omissions que hom realitza a diari.

Mengem 3 o 4 cops al dia, el que ingerim forma part d’una expressió de democràcia, que no per quotidiana deixa de ser menys important. Les menges que ingerim, comporten unes accions a l’entorn, a la butxaca, a la nostra cultura i a la nostra societat d’unes dimensions que no en som conscients. De res serveix fer una manifestació contra una multinacional i ingerir l’endemà els seus productes, o queixar-nos que els productes de la nostra terra no tenen el preu just si nosaltres en comprem d’altres de més barats i d’altres orígens, o que l’etiquetatge en català és una vergonya per les seves mancances, i en canvi, tot i tenir un ventall petit però existent de productes etiquetats en la nostra llengua, hi passem de llarg.

Som Garriguencs i catalanoparlants, d’una comarca agrícola on es conrea productes de qualitat, de produccions integrades i/o ecològiques, d’un paladar exquisit en la majoria dels casos i alhora som uns ferms defensors de la no contaminació de les nostres contrades, recordem les manifestacions contra els abocadors industrials. Davant aquest entorn de territori, de producció de qualitat i d’una llengua nostrada, cal que votem cada dia amb la forquilla, el got i sobretot, amb el setrill.

Bon profit, ecològic i en català!